Lubię chyba wszystkie owoce, ale dojrzałe mango jest jednym z tych, które sprawiają największą przyjemność memu podniebieniu. Można je miksować w koktajlach, dodawać do deserów, przygotowywać sosy lub po prostu obrać i zjeść ze smakiem.
Dzisiaj zmiksowałałam koktajl z mango w połączeniu z marchewką i bananem. Do tego kilka dodatków i bomba witaminowa gotowa. Drugie śniadanie wcale nie musi oznaczać kanapek.
**************************************************************
Creo que me gusta todo tipo de fruta, pero un mango maduro es uno de los que más placer dan a mi paladar. Se puede batirlo en smoothie, añadir a postres, hacer salsas o simplemente pelarlo y devorar.
Hoy he preparado un barido de mango con zanahoria y plátano. Unos ingredientes más y tenemos lista una bomba de vitaminas. Un snack del mediodía no tiene que ser un bocata.
Przygotowanie
1. Obieramy
marchew i kroimy na kawałki. Wkładamy do miseczki z wodą na 15 minut.
2. Miksujemy
marchew i orzechy brazylijskie ze 100ml wody mineralnej.
3. Obieramy i
kroimy mango (odkładamy kawałek do ozdoby). Obieramy banana. Dokładamy owoce do
miksera i blendujemy.
4. Dodajemy
kurkumę. Dolewamy łyżkę płynnego oleju kokosowego oraz resztę wody mineralnej. Ponownie
miksujemy przez chwilę. Ewetualnie możemy posłodzić łyżeczką miodu, ale nie jest to konieczne.
5. Przelewamy do
szklanek i ozdabiamy kawałkami mango.
Preparación
1. Pelamos una zanahoria y la partimos en trozos. Dejamos en
remojo durante 15 minutos.
2. Batimos la zanahoria con nueces de Brasil y 100ml
de agua mineral.
3. Pelamos y cortamos un mango (dejamos un trozo
aparte para decoración). Quitamos la piel de un plátano. Echamos la fruta a la
batidora y la ponemos en marcha.
4. Añadimos la cúrcuma. Echamos una cucharada de
aceite de coco líquido y el resto del agua mineral. Volvemos a batir un rato
más. Opcionalmente, podemos edulcorar el smoothie con una cucharadita de miel, pero no es obligatorio.
5. Servimos en vasos y decoramos con trocitos de
mango.
No comments:
Post a Comment