03/02/2016

KOKTAJL Z MARCHWI, MANGO I BANANA / BATIDO DE ZANAHORIA, MANGO Y PLÁTANO


Lubię chyba wszystkie owoce, ale dojrzałe mango jest jednym z tych, które sprawiają największą przyjemność memu podniebieniu. Można je miksować w koktajlach, dodawać do deserów, przygotowywać sosy lub po prostu obrać i zjeść ze smakiem. 

Dzisiaj zmiksowałałam koktajl z mango w połączeniu z marchewką i bananem. Do tego kilka dodatków i bomba witaminowa gotowa. Drugie śniadanie wcale nie musi oznaczać kanapek. 

**************************************************************
Creo que me gusta todo tipo de fruta, pero un mango maduro es uno de los que más placer dan a mi paladar. Se puede batirlo en smoothie, añadir a postres, hacer salsas o simplemente pelarlo y devorar.

Hoy he preparado un barido de mango con zanahoria y plátano. Unos ingredientes más y tenemos lista una bomba de vitaminas. Un snack del mediodía no tiene que ser un bocata.






























Przygotowanie


1. Obieramy marchew i kroimy na kawałki. Wkładamy do miseczki z wodą na 15 minut.

2. Miksujemy marchew i orzechy brazylijskie ze 100ml wody mineralnej.

3. Obieramy i kroimy mango (odkładamy kawałek do ozdoby). Obieramy banana. Dokładamy owoce do miksera i blendujemy.

4. Dodajemy kurkumę. Dolewamy łyżkę płynnego oleju kokosowego oraz resztę wody mineralnej. Ponownie miksujemy przez chwilę. Ewetualnie możemy posłodzić łyżeczką miodu, ale nie jest to konieczne. 

5. Przelewamy do szklanek i ozdabiamy kawałkami mango. 

 Preparación


1. Pelamos una zanahoria  y la partimos en trozos. Dejamos en remojo durante 15 minutos.

2. Batimos la zanahoria con nueces de Brasil y 100ml de agua mineral.

3. Pelamos y cortamos un mango (dejamos un trozo aparte para decoración). Quitamos la piel de un plátano. Echamos la fruta a la batidora y la ponemos en marcha.

4. Añadimos la cúrcuma. Echamos una cucharada de aceite de coco líquido y el resto del agua mineral. Volvemos a batir un rato más. Opcionalmente, podemos edulcorar el smoothie con una cucharadita de miel, pero no es obligatorio. 

5. Servimos en vasos y decoramos con trocitos de mango.



No comments:

Post a Comment