Świetna bomba witaminowa dla tych którzy walczą z przeziębieniem oraz tych, którzy starają się mu oprzeć naturalnymi sposobami. Pietruszka, cytryna i imbir są bogatym źródłem witaminy C. Olej kokosowy, poza swoimi właściwościami leczniczymi (pomaga zabić bakterie, wirusy, grzyby i zwalczyć infekcje), przyspiesza metabolizm i ułatwia trawienie.
Una bomba de vitaminas perfecta para los que están combatiendo un resfriado y para los que lo quieren prevenir con métodos naturales. Perejil, limón y jengibre son una suente rica de vitamina C. El aceite de coco, aparte de sus propiedades medicinales (ayuda a matar bacterias, virus y hongos, ayudando a eliminar infecciones), acelera el metabolismo y facilita la digestión.
*W wersji wegańskiej miód można zastąpić syropem z agawy, klonowym, daktylem lub miodem palmowym.
*En versión vegana la miel puede ser sustituida por sirope de agave, de arce, un dátil o miel de palma.
Przygotowanie
1) Myjemy natkę
pietruszki i obcinamy listki. Łodyżki wyrzucamy.
2) Ucinamy 2 cm
imbiru i obieramy go ze skórki. Obieramy pomarańczę i banana.
3) Wyciskamy sok
z cytryny.
4) Miksujemy.
5) Dodajemy kurkumę,
olej kokosowy, dolewamy wodę i słodzimy miodem. Ponownie
miksujemy.
Preparación
1) Lavamos el perejil y cortamos las hojas. Tiramos
los tallos.
2) Cortamos un trozo de 2 cm de jengibre y lo
pelamos. Pelamos la naranja y el plátano.
3) Exprimimos el zumo de limón.
4) Batimos.
5) Agregamos la cúrcuma, el aceite de coco, echamos
el agua y edulcoramos con miel. Volvemos a batir.
Wygląda na sycący a do tego jest jeszcze zdrowy!
ReplyDeleteBardzo :)
Delete