Pierwsze
kroki w kuchni stawiałam pod okiem mamy. Najpierw przyglądałam się jej
kulinarnym poczynaniom i starałam się jej pomagać. Później działałam pod jej
dyktando, a z czasem nauczyłam się przygotowywać samodzielnie kilka dań.
Skrzydła rozwinęłam dopiero na studiach. Przez te 5 lat samodzielności,
licznych podróży i spotkań z ludźmi z całego świata miałam wiele okazji do
poznawania innych kultur jedzenia, odkrywania nowych smaków oraz dokonywania
eksperymentów.
Gotowanie i jedzenie sprawia mi ogromną przyjemność. Znajomi często proszą mnie o przepisy i to właśnie z myślą o nich powstał ten blog. Chciałam stworzyć miejsce, gdzie mogłabym dzielić się z Wami przepisami, które goszczą w mojej kuchni oraz zdawać relacje z kulinarnych spotkań.
Absolutny
must have w mojej kuchni: cukinia, jogurt grecki i suszone pomidory.
Mi aventura con la cocina empezó hace
muchos años observando y ayudando a mi mamá. Con el tiempo aprendí a preparar
varios platos, pero abrí las alas sólo al empezar la Universidad. Durante los 5
años de vivir independiente, muchos viajes y numerosos encuentros con la gente
de todo el mundo ocurió una infinidad de ocasiones para conocer otras culturas
culinarias, descubrir nuevos sabores y experimentar por mi cuenta.
Me encanta cocinar y comer bien. Mis
amigos muy a menudo me piden recetas y es por ello que nace este blog. Mi propósito es crear una plataforma
en la que pueda compartir con vosotros las recetas que pasan por mi cocina y
relatar los encuentros culinarios.
Los must have de mi cocina: calabacín,
yogur griego y tomates secos.
No comments:
Post a Comment