Przepyszny zielony koktajl! Taki napój na pierwsze lub drugie śniadanie to samo zdrowie. Należy pamiętać by nie spożywać tego typu koktajli zaraz po obiedzie, ponieważ mogą nam sfermentować w żołądku.
Un smoothie verde riquísimo! Es muy saludable tomarlo para desayunar o para brunch. Hay que recordar que no es recomendable tomar los smoothies justo después del almuerzo porque pueden fermentar en nuestro estómago.
Przygotowanie
1) Obieramy kiwi
i banany, kroimy je na kawałki i wrzucamy do miksera. Awokado kroimy wzdłuż na
pół, przekręcamy i rozłamujemy. Wyjmujemy pestkę, wyciągamy miąższ łyżką i
dodajemy do owoców. Dokładnie miksujemy.
2) Dodajemy
syrop z agawy i dolewamy wodę. Ponownie miksujemy.
3) Podajemy w wysokich
szklankach lub słoiczkach, ze słomką.
Preparación
1) Pelamos los kiwis y los plátanos, los partimos en
trozos y echamos al recipente de la batidora. Cortamos el aguacate por la mitad
longitudinalmente, giramos las dos mitades en sentido contrario y abrimos. Lo deshuesamos,
extraemos la pulpa con una cuchara añadimos a la fruta. Batimos bien.
2) Agregamos el sirope de agave y echamos agua. Volvemos a batir.
No comments:
Post a Comment